DHI KaÅŸ Ekimi
KaÅŸ ekiminde DHI yöntemi
DHI tekniÄŸinde kaÅŸ ekimi kıl kökü transferleri arasında, en fazla özen isteyen ve en fazla dikkat gerektiren uygulama kaÅŸ ekimidir. KaÅŸ ekimi operasyonlarında doÄŸal ve gerçekçi bir görünüm elde etmek önemlidir. Bunun için ekim yapılan greftlerin açısı yoÄŸunluÄŸu ve yönünün doÄŸal olması ve kaÅŸ çizgisinin dikkatlice çizilmesi gerekmektedir. Uygulanan kaÅŸ ekimi operasyonlarında DHI implanter ile ekim tekniÄŸi uygulanmaktadır.
KaÅŸ ekiminde bu tekniÄŸin uygulanmasındaki neden kaÅŸların ekileceÄŸi alanda FUE yönteminde olduÄŸu gibi kanal açıp ekim iÅŸlemi var olan saç köklerine zarar verebileceÄŸinden DHI yöntemi kullanılması daha uygundur.
Operasyon aşamaları
Saç köklerinin toplanması:
Genelde saçı uzun olan kiÅŸilerde de uygulanan tıraÅŸsız bir ÅŸekilde saç köklerinin toplanması bu yöntemde tercih edilir. İhtiyaç olan kök miktarının da az olması veköklerin tekli olmasından kaynaklı bu iÅŸlemin kolayca yapılabilmesini saÄŸlayacaktır. TraÅŸsız saç köklerinin toplanması, genelde donör bölgesinden saçların örtebileceÄŸi çok küçük bir alanın tıraÅŸ edilmesi ile bu alandan toplanan saç kökleri ile yapılır. Saç kökleri toplanırken sadece tekli saç kökleri toplanmalıdır. Çünkü tekli saç kökleri kaÅŸ bölgesinde estetik bir duruÅŸ gösterir. Bu iÅŸlemde saçların toplanması için açılan alana lokal anestezi uygulanır.
DHI tekniÄŸi ile gerçekleÅŸtirilen kaÅŸ ekim operasyonlarında ekim yapılacak alana da lokal anestezi uygulanır.
KAÅž EKİMİNDE saç kökleri uygun açı ve yönlerle Choi implanter kalemlere yerletirip ekilir. Burada kaÅŸ ekiminde normal saç köklerinden çok daha farklı açılarla ekim yapılır. Bu estetik bir görünüm için en önemli en kritik aÅŸamadır. Bu alanda oldukça tecrübeli kiÅŸiler tarafından uygulanmalıdır.
Operasyon Sonrası
Operasyon sonrasındaki gün hem ekilen saç köklerinin saÄŸlıklı deri ile tutunup tutunamadığı hem de diÄŸer tıbbi komplikasyonların önlenebilmesi adına pansuman yapılmalıdır.
DHI YÖNTEMİ ile kaÅŸ ekimi operasyonu 300 - 400 greft gibi çok fazla olmayan saç kökleri ile gerçekleÅŸtirildiÄŸi için yaklaşık olarak 2-3 saat sürmektedir.
KaÅŸ Ekimi Sonrasındaki Sonuçların Gözlemlenmesi
DHI yöntemi ile ekilen kaÅŸların büyümesi yine saç ekimi sürecinde olduÄŸu gibi gerçekleÅŸir. Ekim iÅŸlemi sonrası ÅŸok dökülme daha erken görülebilir bu süreçte yaklaşık 10 ile15 gün içinde olur. Sonrasındaki 3 ayda tatmin edici kaÅŸ görüntüsüne kavuÅŸacaktır. Devam eden 8-12 ay içinde nihai sonucu görmek mümkündür.
PRP Tedavisi
PRP (Platelet Rich Plasma); bireyin belirli miktarda alınan kanın, PRP tedavisine özel iÅŸlemlerle plazmasından ayrışması saÄŸlayarak, vücuda belirlenen bölgere geri verilmesi iÅŸlemidir. Vücutta kanın pıhtılaÅŸmasında görev alan plateletler, büyüme fonksiyonları sayesinde yaraların iyileÅŸmesinde önemli rol oynamaktadır. Kanın içeriÄŸinden elde edilen plazma, platelet hücresi bakımından zengin bir maddedir.
PRP tedavisinde ilaç kullanılmadan kiÅŸinin kendi kanından tedavi uygulanır.. PRP tedavisi; saç dökülmesi, cilt gençleÅŸtirme, aÄŸrı tedavileri, ortopedik tedaviler ve hücre yenilenmesi gibi birçok alanda kullanılabilir.
PRP İşlemi Nasıl Uygulanır?
PRP işlemi hastane de ve alanında uzman kişi tarafından uygulanması gereken bir işlemdir.
- İşlem uygulanacak hastanın alınan kan hücresi, öncelikle özel bir tüp içerisinde muhafaza edilir. Alınan kanın steril ortamda tutulması gerekir.
- Kan, içinde jel bulunan bir kabın içerisine yerleÅŸtirilir.
- Santrifüje yerleÅŸtirilen tüpün içerisindeki kan maddeleri belirlenen dakika içerisinde ayrıştırılır.
- Kan, plazma kısmından ayrılmış olur. Ayrışan plazma kısmı; trombositlerden ve büyüme fonksiyonlarından oldukça zengin bir maddedir.
- Kan ayrıştırıldıktan sonra elde edilen karışım bir enjeksiyon yardımıyla gerekli bölgeye enjekte edilir.
PRP iÅŸlemi, bireyin ihtiyacına göre mezoterapi iÅŸlemiyle de kombin halinde uygulanabilir. PRP, 2-4 hafta aralıklarla,5 ya da 6 seans ÅŸeklinde uygulanabilir. PRP iÅŸlemi tamamlandıktan sonra yılda 1 ya da 2 kez gerçekleÅŸtirilen enjeksiyonlarla iÅŸlemin sürdürülmesi gerekir..
PRP iÅŸlemi uygulandığı 24 saat su deÄŸmemesi gerekir ve güneÅŸ ışınlarından korunması ve belirli aralıklarla masaj yapılması tavsiye edilir.
PRP Uygulaması Hangi Alanlarda Kullanılır?
- Lazer iÅŸlemlerinden sonra vücudun yapılanma iÅŸlemini hızlandırmak için kullanılır.
- Derinin parlaklık kazanabilmesi ve ihtiyacı olan esnekliÄŸe ulaÅŸabilmesi için kullanılır.
- Saç yapısını güçlendirmek ve dökülmenin önüne geçmek için kullanılır.
- Vücutta görülen kırışıklıkları önlemek için kullanılır.
- Vücutta nükseden aÄŸrılar için kullanılır.
- AÅŸil tendonunun kopması iÅŸlemlerinde kullanılır ve ameliyatsız bir çözüm yöntemi sunar.
- Derinin gördüÄŸü yara ve çatlak gibi hasarları onarmak için kullanılır.
- Medikal estetik iÅŸleminde; yüz, bacağın iç kısmı, el ve kollar, boyun gibi bölgelerde kullanılır.
PRP İşleminin Yan Etkisi Var Mıdır?
PRP iÅŸleminde de diÄŸer tüm cerrahi iÅŸlemlerde olduÄŸu gibi bir tecrübeli ve güvenli kiÅŸiler tarafından uygulandığına dikkat edilmesi gerekir. Aynı zamanda iÅŸlemin enfeksiyon kapma riskine karşı steril ortamda uygulanması önemlidir. . PRP tedavisinin uygulandığı bölgede enjeksiyon alanında hafif ÅŸiÅŸlik ve morarma görülebilir. Ancak genel anlamda kiÅŸinin kendi hücreleri enjekte iÅŸleminde kullanıldığı için yan etkiler ÅŸiddetli biçimde görülmez.
Hamile ve emziren kadınların, kan sulandırıcı ilaç kullanan bireylerin, kanser geçmiÅŸi bulananların ve kan hastalıkları geçiren bireylerin PRP yaptırması sakıncalı olarak görülür.